Sakin tam aynısı değil ama bana da olmuştu, sakladıkça daha çok kafaya taktım. söyleyince de sandığım kadar olay olmadı.
Olabilir ya çevre baskısı olunca ufacık şey bile dert oluyo. birine gerçek bi zararı var mı bence asıl mesele o.
Şimdi şöyle Yemeği özellikle sen yaptığını söyledin mi? evetse bi şekilde telafi et, yoksa da kendini yeme.
Olsun ya açık açık anlat, çözümü de yanında söyle. mesela mekânı açıklayıp birlikte benzerini yapmayı önermek, savunma gibi de durmaz.
ya her şeyi söylemek zorunda değilsin ama tarif uydurmak küçük durumu sürdürülen bir yalana çeviriyo ihtimali varsa bunu konuşmak lazım
Kusura bakma da ben bunun bi kere mi olduğuna bakarım bi kereyse ders çıkar geç, sürekliyse altında başka bi şey vardır
kısaca bi de kendini karşı tarafın yerine koy. ben ona göre karar verirdim
Bi de şöyle bak bekledikçe zorlaşıyo, daha fazla uzatma bence. kısa tut. mekânı açıklayıp birlikte benzerini yapmayı önermek bence iyi fikir.
Bence seni ilgilendiren kısmı ayrı ortak kısmı ayrı. misafir ağırlama telaşında kolay yolu seçmek anlaşılır ama başkasını etkiliyosa açıklamak lazım.
Sakin sakin düşününce tek yapan sen değilsin rahat ol. insanlar utandığı için söylemiyo genelde, sakince anlatınca düşündüğün kadar kötü olmayabilir.
Uzaktan bakınca bence uzatmadan açıkça söyle. tarif uydurmak küçük durumu sürdürülen bir yalana çeviriyo kısmı önemli.
Yargılamadan söyleyeyim çok uzatma; özrünü söyleyip mekânı açıklayıp birlikte benzerini yapmayı önermek. daha fazla uzatmaya gerek yok.
Bilmiyorum... Yemeği özellikle sen yaptığını söyledin mi? o an mı rahatsız oldun sonradan mı.
iki tarafı da anlıyorum açıkçası. zarar varsa telafi et, yoksa dürüstçe söyle geç.
Kendini yiyip bitirmek yerine küçük bi düzeltme yap. mekânı açıklayıp birlikte benzerini yapmayı önermek en somut çözüm.