benim de başıma yakın bi şey geldi, sakladıkça daha çok kafaya taktım. söyleyince de sandığım kadar olay olmadı.
millet ne der diye basit şeyleri büyütüyoruz bazen. birine gerçek bi zararı var mı bence asıl mesele o.
Evdekiler senden şüphelendi mi? cevabın evetse düzelt, değilse sal biraz.
hem doğrusunu söyle hem çözüm öner. mesela izleme saatlerini sırayla belirlemek, savunma gibi de durmaz.
her ufak şeyi anlatmak şart değil de şaka tekrarlanırsa diğerlerinin tercihlerini hiçe saymak oluyo ihtimali varsa bunu konuşmak lazım
asıl mesele bu hep oluyo mu. bi kereyse ders çıkar geç, sürekliyse altında başka bi şey vardır
sana yapılsa hoşuna gider miydi? ben ona göre karar verirdim
geç kaldın diye hiç susma, yine de söyle. kısa tut. izleme saatlerini sırayla belirlemek bence iyi fikir.
kendi alanın başka, başkasını etkilemesi başka. ev içindeki küçük çekişmeler bazen komik savunmalara dönüşüyor ama başkasını etkiliyosa açıklamak lazım.
emin ol bunu yapan çok kişi vardır. insanlar utandığı için söylemiyo genelde, sakince anlatınca düşündüğün kadar kötü olmayabilir.
millet ne der bilmem ama ben olsam söylerim. şaka tekrarlanırsa diğerlerinin tercihlerini hiçe saymak oluyor kısmı önemli.
bi özür dile, kısaca anlat, sonra izleme saatlerini sırayla belirlemek. daha fazla uzatmaya gerek yok.
Evdekiler senden şüphelendi mi? bunu yaparken mi düşündün yoksa sonradan mı dert oldu.
ikisinin de haklı yeri var. zarar varsa telafi et, yoksa dürüstçe söyle geç.
kafanda büyütme, ufak bi şey yapıp düzelt. izleme saatlerini sırayla belirlemek en somut çözüm