Aynısı değil ama benzerini yaşadım, sakladıkça daha çok kafaya taktım. söyleyince de sandığım kadar olay olmadı.
Bazen çevre yüzünden basit bi şey itirafa dönüşüyo. birine gerçek bi zararı var mı bence asıl mesele o.
Mağaza hâlâ kolayca gidebileceğin bir yerde mi? evetse telafi et bence, değilse bu kadar yüklenme kendine.
Dürüstçe söyleyip çözümü de ekle bence. mesela fişle birlikte müşteri hizmetlerine gidip ödemeyi tamamlamak, savunma gibi de durmaz.
her şeyi de itiraf etmek gerekmiyo ama miktar küçük olsa da ödenmeyen ürün mağazanın zararı ihtimali varsa bunu konuşmak lazım.
Benim takıldığım bunun tekrar edip etmediği. bi kereyse ders çıkar geç, sürekliyse altında başka bi şey vardır.
aynısını biri sana yapsa ne hissederdin? ben ona göre karar verirdim.
Zaman geçince söylemek daha zor oluyo ama yine de söyle. kısa tut. fişle birlikte müşteri hizmetlerine gidip ödemeyi tamamlamak bence iyi fikir.
Özel alan ayrı ortak sorumluluk ayrı bence. kasanın hatasını çıkıştan sonra fark etmek zor bir an yaratıyor ama başkasını etkiliyosa açıklamak lazım.
Bunu yapan tek sen değilsindir ya. insanlar utandığı için söylemiyo genelde, sakince anlatınca düşündüğün kadar kötü olmayabilir.
Çoğu kişiye ters gelecek belki ama direkt söylemek lazım. miktar küçük olsa da ödenmeyen ürün mağazanın zararı kısmı önemli.
Kısa bi özür, bi açıklama, sonra da fişle birlikte müşteri hizmetlerine gidip ödemeyi tamamlamak. daha fazla uzatmaya gerek yok.
Mağaza hâlâ kolayca gidebileceğin bir yerde mi? bi de yaparken mi gerildin yoksa sonradan mı taktın kafaya.
İki tarafı da anlıyorum açıkçası. zarar varsa telafi et, yoksa dürüstçe söyle geç.
kafanda büyütme, ufak bi şey yapıp düzelt. fişle birlikte müşteri hizmetlerine gidip ödemeyi tamamlamak en somut çözüm