Aynısı değil ama benzerini yaşadım, sakladıkça daha çok kafaya taktım. söyleyince de sandığım kadar olay olmadı.
Bazen çevre yüzünden basit bi şey itirafa dönüşüyo. birine gerçek bi zararı var mı bence asıl mesele o.
Sohbetteki kişiler arkadaşını yakından tanıyor mu? evetse telafi et bence, değilse bu kadar yüklenme kendine.
Dürüstçe söyleyip çözümü de ekle bence. mesela ne kadarının duyulduğunu abartmadan dürüstçe anlatıp özür dilemek, savunma gibi de durmaz.
her şeyi de itiraf etmek gerekmiyo ama bilginin sahibi durumu başkasından öğrenirse güven daha çok sarsılır ihtimali varsa bunu konuşmak lazım.
Benim takıldığım bunun tekrar edip etmediği. bi kereyse ders çıkar geç, sürekliyse altında başka bi şey vardır.
aynısını biri sana yapsa ne hissederdin? ben ona göre karar verirdim.
Zaman geçince söylemek daha zor oluyo ama yine de söyle. kısa tut. ne kadarının duyulduğunu abartmadan dürüstçe anlatıp özür dilemek bence iyi fikir.
Özel alan ayrı ortak sorumluluk ayrı bence. kasıt olmadan dil sürçmesi yaşanabilir ama başkasını etkiliyosa açıklamak lazım.
Bunu yapan tek sen değilsindir ya. insanlar utandığı için söylemiyo genelde, sakince anlatınca düşündüğün kadar kötü olmayabilir.
Çoğu kişiye ters gelecek belki ama direkt söylemek lazım. bilginin sahibi durumu başkasından öğrenirse güven daha çok sarsılır kısmı önemli.
bi özür dile, kısaca anlat, sonra ne kadarının duyulduğunu abartmadan dürüstçe anlatıp özür dilemek. daha fazla uzatmaya gerek yok....
Sohbetteki kişiler arkadaşını yakından tanıyor mu? bunu yaparken mi düşündün yoksa sonradan mı dert oldu.
ikisinin de haklı yeri var. zarar varsa telafi et, yoksa dürüstçe söyle geç
kafanda büyütme, ufak bi şey yapıp düzelt. ne kadarının duyulduğunu abartmadan dürüstçe anlatıp özür dilemek en somut çözüm