Sokakta yerde küçük miktarda para buldum. Etrafta sahibini arayan kimseyi görmeyince aldım ama sonra yakındaki dükkâna sormadığım için rahatsız oldum. Böyle bir durumda ne yapmak doğru?
yerde bulunan küçük parayı almak bana göre çok büyük bi olay değil. sahibini belirlemenin çoğu zaman gerçekçi bir yolu olmayabilir.
ben bu konuda karşı tarafı daha iyi anlıyorum. yakında düşüren kişiyi bulma ihtimali varken hemen almak aceleci. ufak duruyo da uzadıkça can sıkar
bana da buna benzer bi şey olmuştu. benim işimi çözen şey yakındaki işletmeye sorup bulunamazsa bağışlamak oldu, konu büyümeden kapandı
tamam kötü niyet yok ama sonuç değişmiyo. sahibini belirlemenin çoğu zaman gerçekçi bir yolu olmayabilir ama yakında düşüren kişiyi bulma ihtimali varken hemen almak aceleci.
bence en kolayı şu: yakındaki işletmeye sorup bulunamazsa bağışlamak. ne olay büyür ne de saklamış olursun.
Parayı tam olarak nerede buldun? ona göre başka bi şey söylerim.
az güldüm buna ama kafaya takılması da normal 🙂 en iyisi yakındaki işletmeye sorup bulunamazsa bağışlamak bence.
iki tarafı da var bunun. sahibini belirlemenin çoğu zaman gerçekçi bir yolu olmayabilir ama öte yandan yakında düşüren kişiyi bulma ihtimali varken hemen almak aceleci
pikseltozu doğru demiş bence. yakındaki işletmeye sorup bulunamazsa bağışlamak mantıklı, konu uzamaz.
yerinde olsam açıkça söylerdim. yakında düşüren kişiyi bulma ihtimali varken hemen almak aceleci, sonradan öğrenirse daha kötü olabilir.
bu kadar da yeme kendini. hata olmuş ama fark etmişsin, şimdi yakındaki işletmeye sorup bulunamazsa bağışlamak yeter bence.
bi kerelikse çok da olay değil, hep oluyosa sıkıntı.
direkt söyleyemiyosan mesajla gir konuya. sonrası için de yakındaki işletmeye sorup bulunamazsa bağışlamak mantıklı.
ben yapar mıydım bilmiyorum ama seni anladım. sahibini belirlemenin çoğu zaman gerçekçi bir yolu olmayabilir. yine de açık olmak daha rahat