Ev arkadaşım şehir dışındayken emanet ettiği bitkiyi kuruttum. Aynı türden yeni bir bitki alıp saksıya koydum ve henüz söylemedim. Niyetim üzülmesini engellemekti ama şimdi daha kötü hissediyorum.
kuruyan bitkiyi yenisiyle değiştirmek bence o kadar büyütülecek bi şey değil. zararı telafi etmeye çalışmak iyi niyetli.
Ben burda biraz karşı tarafı haklı buluyorum bitkinin manevi değeri varsa gerçeği saklamak daha büyük kırgınlık yaratabilir küçük gibi duruyo ama uzayınca insanın içine oturur.
benzerini yaşadım. bende işe yarayan şey yenisini aldığını da anlatarak dürüstçe özür dilemek oldu, konu büyümeden kapandı.
Niyet kötü değil tamam da sonuç da var. zararı telafi etmeye çalışmak iyi niyetli ama bitkinin manevi değeri varsa gerçeği saklamak daha büyük kırgınlık yaratabilir.
En mantıklısı şu bence: yenisini aldığını da anlatarak dürüstçe özür dilemek ne olay büyür ne de saklamış olursun.
Eski bitkinin özel bir hikâyesi var mıydı? cevap ona göre baya değişir.
İtiraf biraz güldürdü ama insan kafaya takıyo işte 🙂 en iyisi yenisini aldığını da anlatarak dürüstçe özür dilemek bence.
iki tarafı da var bunun. zararı telafi etmeye çalışmak iyi niyetli ama öte yandan bitkinin manevi değeri varsa gerçeği saklamak daha büyük kırgınlık yaratabilir.
ayisigi34 doğru demiş bnce. yenisini aldığını da anlatarak dürüstçe özür dilemek mantıklı, konu uzamaz.
yerinde olsam açıkça söylerdim. bitkinin manevi değeri varsa gerçeği saklamak daha büyük kırgınlık yaratabilir, sonradan öğrenirse daha kötü olabilir.
bu kadar da yeme kendini. hata olmuş ama fark etmişsin, şimdi yenisini aldığını da anlatarak dürüstçe özür dilemek yeter bence.
bi kerelikse çok da olay değil, hep oluyosa sıkıntı.
direkt söyleyemiyosan mesajla gir konuya. sonrası için de yenisini aldığını da anlatarak dürüstçe özür dilemek mantıklı
ben yapar mıydım bilmiyorum ama seni anladım. zararı telafi etmeye çalışmak iyi niyetli. yine de açık olmak daha rahat.