Aynısı değil ama benzerini yaşadım, sakladıkça daha çok kafaya taktım. söyleyince de sandığım kadar olay olmadı.
Bazen çevre yüzünden basit bi şey itirafa dönüşüyo. birine gerçek bi zararı var mı bence asıl mesele o.
Sana doğrudan kitapla ilgili soru soruldu mu? evetse telafi et bence, değilse bu kadar yüklenme kendine.
dürüstçe söyleyip çözümü de ekle bence. mesela özetten etkilendiğini söyleyip kitabı gerçekten okumaya başlamak, savunma gibi de durmaz.
Her şeyi de itiraf etmek gerekmiyo ama bilmediğini saklamak yeni yalanlar üretmeye zorlayabilir ihtimali varsa bunu konuşmak lazım.
benim takıldığım bunun tekrar edip etmediği. bi kereyse ders çıkar geç, sürekliyse altında başka bi şey vardır.
Aynısını biri sana yapsa ne hissederdin? ben ona göre karar verirdim.
Zaman geçince söylemek daha zor oluyo ama yine de söyle. kısa tut. özetten etkilendiğini söyleyip kitabı gerçekten okumaya başlamak bence iyi fikir.
Özel alan ayrı ortak sorumluluk ayrı bence. sohbete dahil olma isteği anlaşılır ama başkasını etkiliyosa açıklamak lazım.
Bunu yapan tek sen değilsindir ya. insanlar utandığı için söylemiyo genelde, sakince anlatınca düşündüğün kadar kötü olmayabilir.
Çoğu kişiye ters gelecek belki ama direkt söylemek lazım. bilmediğini saklamak yeni yalanlar üretmeye zorlayabilir kısmı önemli.
Kısa bi özür, bi açıklama, sonra da özetten etkilendiğini söyleyip kitabı gerçekten okumaya başlamak. daha fazla uzatmaya gerek yok.
Sana doğrudan kitapla ilgili soru soruldu mu? bi de yaparken mi gerildin yoksa sonradan mı taktın kafaya.
iki tarafı da anlıyorum açıkçası. zarar varsa telafi et, yoksa dürüstçe söyle geç.
Kendini yiyip bitirmek yerine küçük bi düzeltme yap. özetten etkilendiğini söyleyip kitabı gerçekten okumaya başlamak en somut çözüm.