Misafirler gelmeden zamanım kalmayınca pastaneden pasta aldım ve tabağa geçirip ev yapımıymış gibi sundum. Çok beğenince gerçeği söylemeye utandım. Siz olsanız sonradan açıklar mıydınız?
valla hazır pastayı ev yapımı gibi sunmak çok da mesele edilecek bi şey değil bence. misafir ağırlamanın yükünü hafifletmek anlaşılır.
Ya bence burda öbür taraf haklı. övgüyü sahiplenmek küçük de olsa dürüstlük sorununa dönüşüyo. şimdi küçük gelir ama sonra kafana takılır
şey... aynı olmasa da yakın bi şey yaşadım. bende çözüm olan şey tarifi değil pastaneyi övüp gerçeği esprili biçimde söylemek oldu, konu büyümeden kapandı
Niyet kötü değil tamam da sonuç da var. misafir ağırlamanın yükünü hafifletmek anlaşılır ama övgüyü sahiplenmek küçük de olsa dürüstlük sorununa dönüşüyo.
En mantıklısı şu bence: tarifi değil pastaneyi övüp gerçeği esprili biçimde söylemek. ne olay büyür ne de saklamış olursun.
Biri tarifini istedi mi? cevap ona göre baya değişir.
itiraf biraz güldürdü ama insan kafaya takıyo işte 🙂 en iyisi tarifi değil pastaneyi övüp gerçeği esprili biçimde söylemek bence.
Tek taraflı bakamıyorum buna. misafir ağırlamanın yükünü hafifletmek anlaşılır ama öte yandan övgüyü sahiplenmek küçük de olsa dürüstlük sorununa dönüşüyor.
Ayisigi34 de aynısını demiş, katılıyorum. tarifi değil pastaneyi övüp gerçeği esprili biçimde söylemek mantıklı, konu uzamaz.
Ben olsam söylerdim. övgüyü sahiplenmek küçük de olsa dürüstlük sorununa dönüşüyor, sonradan öğrenirse daha kötü olabilir.
Çok yüklenme kendine. hata olmuş ama fark etmişsin, şimdi tarifi değil pastaneyi övüp gerçeği esprili biçimde söylemek yeter bence.
Bir kere olduysa konuşulur geçer de sürekli oluyosa başka tabi.
yüz yüze zor geliyosa önce kısa bi mesaj at. sonrası için de tarifi değil pastaneyi övüp gerçeği esprili biçimde söylemek mantıklı.
Ben yapmazdım ama niye yaptığını anlıyorum. misafir ağırlamanın yükünü hafifletmek anlaşılır. yine de açık olmak daha rahat.