Sakin tam aynısı değil ama bana da olmuştu, sakladıkça daha çok kafaya taktım. söyleyince de sandığım kadar olay olmadı.
Olabilir ya çevre baskısı olunca ufacık şey bile dert oluyo. birine gerçek bi zararı var mı bence asıl mesele o.
Şimdi şöyle Ekip arkadaşın bu övgüden haberdar oldu mu? evetse bi şekilde telafi et, yoksa da kendini yeme.
Olsun ya açık açık anlat, çözümü de yanında söyle. mesela kısa bir takip mesajında ekip arkadaşının katkısını özellikle belirtmek, savunma gibi de durmaz.
ya her şeyi söylemek zorunda değilsin ama emeğin yanlış kişiye yazılması ekip güvenini direkt etkiler ihtimali varsa bunu konuşmak lazım
Kusura bakma da ben bunun bi kere mi olduğuna bakarım. bi kereyse ders çıkar geç, sürekliyse altında başka bi şey vardır
kısaca bi de kendini karşı tarafın yerine koy. ben ona göre karar verirdim
Zaman geçince söylemek daha zor oluyo ama yine de söyle. kısa tut. kısa bir takip mesajında ekip arkadaşının katkısını özellikle belirtmek bence iyi fikir.
Özel alan ayrı ortak sorumluluk ayrı bence. şaşkınlıkla o an tepki verememek mümkün ama başkasını etkiliyosa açıklamak lazım.
Bunu yapan tek sen değilsindir ya. insanlar utandığı için söylemiyo genelde, sakince anlatınca düşündüğün kadar kötü olmayabilir.
Çoğu kişiye ters gelecek belki ama direkt söylemek lazım. emeğin yanlış kişiye yazılması ekip güvenini doğrudan etkiler kısmı önemli.
Kısa bi özür, bi açıklama, sonra da kısa bir takip mesajında ekip arkadaşının katkısını özellikle belirtmek. daha fazla uzatmaya gerek yok.
Ekip arkadaşın bu övgüden haberdar oldu mu? bi de yaparken mi gerildin yoksa sonradan mı taktın kafaya.
iki tarafı da anlıyorum açıkçası zarar varsa telafi et, yoksa dürüstçe söyle geç.
Kendini yiyip bitirmek yerine küçük bi düzeltme yap. kısa bir takip mesajında ekip arkadaşının katkısını özellikle belirtmek en somut çözüm.