benim de başıma yakın bi şey geldi, sakladıkça daha çok kafaya taktım. söyleyince de sandığım kadar olay olmadı.
millet ne der diye basit şeyleri büyütüyoruz bazen. birine gerçek bi zararı var mı bence asıl mesele o.
Sana özellikle tadını mı sordu? cevabın evetse düzelt, değilse sal biraz.
hem doğrusunu söyle hem çözüm öner. mesela emeği övüp damak zevkine uymayan kısmı nazikçe ayırmak, savunma gibi de durmaz.
her ufak şeyi anlatmak şart değil de aynı yemeğin tekrar yapılmasına ve daha zor bir konuşmaya yol açıyo ihtimali varsa bunu konuşmak lazım
asıl mesele bu hep oluyo mu. bi kereyse ders çıkar geç, sürekliyse altında başka bi şey vardır
Bi de şöyle bak bi de kendini karşı tarafın yerine koy. ben ona göre karar verirdim.
bnce bekledikçe zorlaşıyo, daha fazla uzatma bnce. kısa tut. emeği övüp damak zevkine uymayan kısmı nazikçe ayırmak bnce iyi fikir.
Sakin sakin düşününce seni ilgilendiren kısmı ayrı ortak kısmı ayrı. o anda arkadaşının hevesini kırmamak nazik bir refleks ama başkasını etkiliyosa açıklamak lazım.
Uzaktan bakınca tek yapan sen değilsin rahat ol. insanlar utandığı için söylemiyo genelde, sakince anlatınca düşündüğün kadar kötü olmayabilir.
Yargılamadan söyleyeyim bence uzatmadan açıkça söyle. aynı yemeğin tekrar yapılmasına ve daha zor bir konuşmaya yol açıyor kısmı önemli.
Bilmiyorum... çok uzatma; özrünü söyleyip emeği övüp damak zevkine uymayan kısmı nazikçe ayırmak. daha fazla uzatmaya gerek yok.
İki tarafı da düşününce Sana özellikle tadını mı sordu? o an mı rahatsız oldun sonradan mı.
neyse ya iki tarafa da hak veriyorum biraz. zarar varsa telafi et, yoksa dürüstçe söyle geç
Kısaca kendine kızıp duracağına durumu toparla. emeği övüp damak zevkine uymayan kısmı nazikçe ayırmak en somut çözüm